Heti alkajaiseksi pahoitteluni siitä, että blogini on viimeisen kuukauden aikana ollut hyvin epäaktiivinen. Tämä siksi, että elämässäni on ollut aika lailla muita kiireitä (mm. pääsykokeisiin lukeminen, itse pääsykokeet, kesätöiden alkaminen, pieniä kesäreissuja ennen kesätöitä) eikä blogin kirjoittaminen ole ollut hoidettavista asioista tärkeimpiä. Mutta nyt kun Lahden Desuconista olen jo selvinnyt ja itse tapahtumastakin on jo viikon päivät, on korkea aika kirjoittaa ylös tunnelmia kyseisestä tapahtumasta, joka jää kesäkauden ainoaksi coniksi minun kohdallani.

Tässä hieman yleiskuvaa conin tunnelmasta. Ja tämä onkin sitten ainut kuva, jonka tässä postauksessa saatte.

Lähdin coniin hieman kaksijakoisin tunnelmin. Tänä vuonna majoitus varmistettiin hotellista hyvissä ajoin (tämä siksi, että reissuun lisäkseni lähtivät molemmat vanhempani, jotka menivät käymään jossain rippijuhlissa lauantaina) joten sen puolesta minun ei tarvinnut huolehtia. Lisäksi minulla oli kaksi eri cosplay-pukua, joskin molemmat samasta sarjasta eli Axis Powers Hetaliasta: lauantaiksi fem!Englanti ja sunnuntaiksi maid-Unkarin animeversio. Olin sopinut kauppoja hoidettavaksi conissa, osallistunut miittiin ja luvannut törmäillä tuttuihin viikonlopun aikana. Minua ei kuitenkaan pahemmin jännittänyt tai ahdistanut, mutta olin kuitenkin huolissani siitä, että olin (taas kerran) menossa yksin coniin ja joutuisin haahuilemaan itsekseni koko viikonlopun. Edellisenä vuonna jonkinlaista seuraa oli varmistunut majoittajistani ja lisäksi onnistuin lyöttäytymään entuudestaan tuntemattomien conittajien seuraan, sillä en tuntenut koko tapahtumasta ketään. Onnistuinko löytämään conikaverin vai en, tästä lisää tuonnempana.

Saavuin lauantaina paikalle hyvissä ajoin, sillä olin herännyt jo kuudelta ja olimme lähteneet ajamaan Imatralta kohti Lahtea jo puoli kahdeksalta aamulla. Rahat oli myös haettu jo etukäteen joten conipaikalla pari tuttua moikattuani marssin suoraan sisäänpääsyä odottelevien conittajien jonon jatkoksi ja sisään päästiinkiin nopeasti ja ennen kaikkea sujuvasti, mikä oli erittäin hyvä asia! Minulla oli suunniteltuna lyömätön taktiikka, joka onnistuikin: sisään päästyäni menin suoraan myyntipöytäsaliin, jossa ostin mitä ostin (vain mangaa, en viitsinyt tuhlata rahojani figuureihin kun niitä vastikään hankin useamman) ja sen jälkeen menin heti karaokehuoneeseen laulamaan pari biisiä. Ei jonoja eikä ryysistä ja onnistuin ostamaan juuri mitä halusinkin ostaa. En nyt ala tarkemmin luettelemaan ostoksiani, mutta sen voin sanoa, että parhaita hankintojani olivat ehdottomasti Chobits-taidekirja sekä Bride's Story vol. 1. Kaiken kaikkiaan ostokseni olivat mangoja, jotka olisin joka tapauksessa hankkinut ennemmin tai myöhemmin. Karaokessa hoilotin Stingin kappaleen Englishman in New York (vihdoinkin karaoke, josta se biisi löytyi! <3) sekä kovasti edellisenä iltana harjoittelemani Dragon Ballin alkutunnarin Cha-La Head Cha-La, joka ei ikävä kyllä mennyt niin eeppisesti kuin olisin toivonut. Mutta ainakin lauloin paremmin kuin Konata!

Lauantain luennoista kävin katsomassa "Animeharrastus silloin ja nyt", "Alkuperäinen vai adaptaatio?" sekä "Fujoshi - pilaantuneet tytöt". Ensiksi mainitulle luennolle oli saatu kerättyä varsin mielenkiintoinen otos keskustelijoita: uudempaa harrastajapolvea edustivat madu ja tounis ja vanhoja jääriä Lmmz ja maxx. Aihekin oli mielenkiintoinen, mutta paneelin loppupuolella käsiteltiin sellaisia asioita, jotka eivät minua itseäni kiinnostaneet oikeastaan ollenkaan ja mielenkiinto alkoi pahasti lopahtaa. Paneeli tuntui hieman pitkältä, mutta siinä käsiteltiin kiinnostavia asioita ja oli hauska saada kuulla panelistien omia kokemuksia harrastuksen vaiheilta. Olin yllättynyt siitä, että madu ja tounis ovat harrastaneet animea vasta niin vähän aikaa - minulla oli sellainen mielikuva, että he ovat pyörineet animepiireissä jo iät kaiket. No, aina oppii uutta! Puheenvuorot eivät oikein jakaantuneet tasaisesti, mutta kaikki saivat olla äänessä ja paneelista jäi kaiken kaikkiaan oikein hyvä maku suuhun. Tämän jälkeen käväisin pikaisesti Metsähallin puolella, mutta palasin oikeastaan saman tien Puusepän verstaalle madun "Alkuperäinen vai adaptaatio?"- luentoa kuuntelemaan. En katso animea oikeastaan yhtään, joten melkeinpä kaikki tieto mitä luennolla tuli oli minulle uutta, mikä oli tietysti pelkästään hyvä asia. Luento oli mukavan informatiivinen ja siinä tuli tosiaan paljon uutta tietoa. Aiheen käsittely oli hyvää ja asiapitoista pieniä huumoriviboja unohtamatta. Luento ei myöskään tuntunut liian pitkältä ja pidin myös tästä ohjelmanumerosta paljon.

Näiden kahden luennon jälkeen oli vuorossa jonkin verran epämääräistä palloilua ja kameran ahkeraa käyttöä ennen viikonlopun odotettua kohokohtaa: Conan-kun - foorumin miittiä! Osallistujia oli aluksi ollut yli kymmenen, mutta paikalle meitä lopulta vaivautui kuusi, vaikka foorumilaisia oli conissa enemmänkin. Oli joka tapauksessa hauska tavata paikalle saapuneita ja nähdä ihan livenä että minkälaisia ihmisiä nimimerkkien taakse kätkeytyy. Miitissämme ei ollut erityistä ohjelmaa, mutta oli hauska linnoittautua portaiden alle ja turista sekalaisista asioista - muun muassa Salapoliisi Conan - julkaisun huonoudesta. Haukkumista sivusta seurannut ei varmaan olisi voinut uskoa, että me tosiaan olemme kyseisen sarjan faneja! Conan saisi kyllä olla suositumpi tai edes näkyvämpi sarja täällä Suomen kamaralla. Joka tapauksessa, kiitän kovasti Lamboa, Eilistä, Huilistia, Miryuaa sekä 9TaKsU3:a kivasta tapaamisesta! Toivottavasti miitti toteutuu vielä uudestaankin jossain tulevaisuuden conissa.

Illan kohokohtana miitin jälkeen oli fujoshi-luento, joka conin perinteinen BL-luento, jollaisista minulla ei ollutkaan aikaisempaa kokemusta. Sali täyttyikin aika nopeasti ohjelmanumeron suosituimmuudesta johtuen, mutta tulin sen verran ajoissa paikalle että sain hyvän istumapaikan, jolta näkikin jotakin. Luento itsessään oli todella hauska ja siinä tuli myös paljon asiaa. Sitä en osaa sanoa, miten hyvin asia aukeni aihealuetta tuntemattomille, mutta itse viihdyin luennolla hyvin. Mielenkiintoisia sarjoja esiteltiin, videopätkät saivat kuulijat nauramaan ja aihe itsessään oli hyvin rajattu. Jokainen ohjelmaa seurannut osaa nyt varmasti määritellä fujoshin syvimmän olemuksen! Luentoa pitänyt stargay oli luennon vetäjänä kerrassaan mainio ja vasta ohjelman lopussa sain tietää, että hän on seuraamani My Thoughts on Yaoi - blogin pitäjä. Kävinkin henkilökohtaisesti kiittämässä mainiosta luennosta ja myöskin hyvästä blogista. Tämän jälkeen olikin sitten aika palloilla vielä jonkun aikaa infotiskin luona tuttua jututtamassa, ennen kuin poistuin hotellille nukkumaan ansaitut yöuneni.

Sunnuntaiaamuna huomasin ikäväkseni, että illalla pesemäni ja letittämäni hiukset eivät olleet kuivuneet tarpeeksi ja näin ollen en saanut kunnollisia laineita hiuksiini Unkari-cosplayta varten. Lisäksi mielessä edelleen hieman kaihersi kaikkien taidekujalta ostamieni kirjanmerkkien häviäminen, jonka olin huomannut vasta hotellille tultuani. Päätin kuitenkin olla murehtimatta moista pikkuasiaa ja lähdinkin taas conipaikalle hotelliaamiaisen jälkeen (hotellin aamupalat kannattaa muuten todellakin hyödyntää: minun ei tarvinnut koko conpäivän aikana syödä mitään, kun olin kiskonut ruokaa kunnolla aamupalalla). Heti ensimmäiseksi suuntasinkin CLAMP-luennolle, jota menin kuuntelemaan Conan-kunin Huilistin kanssa. CLAMP-luento oli varmaankin viikonlopun paras luento: kaikki sarjat käytiin läpi ja kuvamateriaalia oli esillä paljolti. Sarjojen lisäksi päästiin kuulemaan hieman tekijätiimin historiasta ja siitä, miten se on ehkä vaikuttanut tiimin sarjoihin. Fanityttöily yhdistyi syvällisempään analyysiin ja nauramaankin pääsi muutamaan otteeseen. Olen kyllä lukenut CLAMPin sarjoja vähäsen ja pidän tekijätiimistä paljonkin, mutta läheskään kaikki heidän kynästään ei ollut tuttua ja luennolla sainkin paljon uutta tietoa niin sarjoista kuin ryhmästäkin. Ohjelma oli kerrassaan mainio ja eturivin paikka takasi sen, että näin ja kuulin kaiken todella hyvin. Hyvä alku sunnuntaille!

Päivän iloisin yllätys koettiin puolenpäivän aikoihin. Eräs tuttuni oli menossa infopisteelle töihin ja päätin käydä samalla kysymässä, jos kadonneet taidekuja-ostokseni vaikka olisivat päätyneet infopisteen löytötavaralaatikkoon. Toiveeni eivät olleet järin korkealla, joten yllätys oli äärimmäisen iloinen, kun hävinneet kirjanmerkit oli todella löydetty ja tuotu löytötavaroihin! Toivottavasti riemunkiljahdukseni ei säikäyttänyt kanssaconittajia ^^' Tämän jälkeen kävin tuhlaamassa viimeisetkin kolikkoni Kupolin mangakirppiksellä ja taidekujalla. Conin viimeinen ohjelmanumero kohdallani olikin sitten sunnuntai-iltapäivän eeppinen "Natseja? Minun animessani?" -luento, jonka pitkän vatvonnan jälkeen päätin mennä katsomaan "Päähenkilöpojat ovat perseestä"- luennon asemasta. Sali oli melkoisen täynnä, joten natsit näköjään saivat laajan yleisön kiinnostuksen osakseen. Ikävä kyllä luento ei kuitenkaan ollut niin eeppinen kuin mitä olin odottanut ja sain vähän pettyä, kun luento ei vastannutkaan odotuksia. Varsinaisia animesarjoja- ja -hahmoja käytiin läpi vähemmän kuin olin ajatellut ja natsijutut keskittyivät lähinnä militariaan, joka ei itseäni kiinnosta mutta tiettyä yleisön osaa ja luennon vetäjää kylläkin. Historiankäsittely alussa oli mielestäni turhankin viihteellistä, mikä varmaan olikin tarkoituksena, mutta minusta asioiden kuvailu- ja selitystyyli ei ollut kovin kiva. Välillä seilattiin aiheen vieressä, mutta huumoria kyllä riitti ja tämä luento oli se, jonka aikana sai nauraa kunnolla! Tuskinpa kukaan ohjelmaa seurannut voi tämän jälkeen olla katsomatta Legend of Koizumia :'D Itse ohjelmassa ei sinällään ollut mitään vikaa ja asia oli hyvin esitetty, mutta koska ohjelma ei vastannut minun odotuksiani, olin hieman pettynyt luentoon. Mutta päivän naurut se ainakin tarjosi, jos ei muuta. Tämän jälkeen ehdin vielä käydä karaokessa laulamassa yhden biisin (Singstar-bravuurini Ricky Martinin Livin' La Vida Loca) ja palloilla paikan päällä vielä jonkin aikaa, ennen kuin vanhempani noutivat minut parkkipaikalta ja suuntasin takaisin kotiin Imatralle yhtä conkokemusta rikkaampana.

Kaiken kaikkiaan viihdyin Desuconissa hyvin. Eväitä oli tarpeeksi ja kuvia tuli otettua paljon, mutten ollut samanlainen kameran orja kuin edellisessä Desuconissa, jossa minun täytyi saada kuva suunnilleen jokaisesta cossista. Vahingosta viisastuu, sillä edellisvuonna en käynyt yhdessäkään ohjelmassa - tänä vuonna ohjelmat ja muu toiminta olivat conituksessani enemmän tasapainossa. Tapasin paljon tuttujani ja jutustelinkin ihmisten kanssa jonkin verran, mutta uusia tuttuja sen sijaan en löytänyt ja conissa olemiseni oli paljolti yksinäistä haahuilua, joskin välillä aina pysähdyin juttusille tuttujen ihmisten kanssa. Hieman yksinäinen olo siis vaivasi minua, mutta toisaalta kaverin kanssa conissa ollessa tuttujen tapaaminen ja uusien tuttavuuksien solmiminen jää kyllä vähemmälle. Niin tai näin, tämä asia ei kuitenkaan ollut mikään suuri ongelma ja muilta osin Desucon oli osaltani oikein onnistunut. Minusta jopa otettiin jonkin verran kuvia - enemmän lauantaina, mutta myös sunnuntaina pääsin poseeraamaan pari kertaa. Desucon oli hyvin järjestetty, tilaa riitti, sääkin pääasiassa suosi ja kokemus oli kaikin puolin hyvä - jälleen kerran. Ensi vuonna uudestaan, mikäli aikatauluni vain sallivat ja mikäli Desucon taas järjestetään!

Tähän loppuun voisin vielä heittää itselleni pienen haasteen. Vanha Dragon Ball - faniuteni on taas nostanut ikävästi päätään, joten haastan itseni lukemaan kaikki 42 pokkaria, jotka mangasarja käsittää. Luku-urakasta suoriuduttuani lupaan kirjoittaa parikin sarjaa ja sen hahmoja käsittelevää postausta, jotta pääsen kanavoimaan fanityttöenergiani mahdollisimman tuotteliaasti. Goku, Vegeta ja kumppani, täältä tulee fanityttö!